Om oss

Vi tar ditt personvern på alvor

Du har helt sikkert hørt om de nye personvernreglene, GDPR, som gjelder fra 25. mai 2018. Slik håndterer vi i Lin overgangen til det nye lovverket


GDPR

De siste årene har den teknologiske utviklingen skutt fart, og vi bruker store deler av døgnet på nettet. Når nettbaserte tjenester vil ha stadig mer informasjon for å gi deg en brukertilpasset opplevelse, blir det også viktigere for deg å forstå hvordan dine personopplysninger brukes og hvilke rettigheter du har. 

Kort fortalt innebærer GDPR en større trygghet for deg, og mye høyere krav til selskap som leverer tjenester. Dette gjelder også hvordan selskapene behandler dine personopplysninger. 

Personopplysningsloven, som nå erstattes av GDPR, har frem til 25. mai sørget for trygg håndtering av personopplysninger. I utdanningssektoren var sikkerhet knyttet til skytjenester i klasserom og undervisning et viktig tema for kommunene i anbudsprosesser. Håndteringen av personopplysninger ble imidlertid utført forskjellig i ulike EU-land, noe som ledet frem til et felles regelverk; GDPR. 


Hvordan påvirker dette Lin?

Lin har alltid behandlet dine personopplysninger med største forsiktighet, akkurat som vi selv ønsker at våre personopplysninger behandles. 

Vi spør om din tillatelse for å få lov til å spare på opplysningene du gir oss. Du har alltid rett til å vite hvilke opplysninger vi har lagret om deg, samt få dem slettet. Du kan stole på at dine opplysninger er trygge hos oss. 

Helt konkret innebærer GDPR både organisatoriske og tekniske tiltak fra vår side. Fra et teknisk perspektiv har vi gjennomgått hvilke opplysninger vi lagrer og hvor. Dette har vi gjort for å sikre at opplysningene vi lagrer er sikre. Vi har også oppdatert systemene våre, for å gi deg mulighet til å be om en utskrift av hvilke opplysninger vi har om deg – og til å slettes med en enkel henvendelse.
Dersom en uønsket hendelse skulle finne sted, har vi utviklet nye, strenge rutiner. Vi har lært opp våre ansatte i krisehåndtering og kommunikasjon. Dette har vi gjort for å minimere de eventuelle konsekvensene, og for at du skal få så rask og tydelig informasjon som mulig.