Event

Lin Talks

Vill du diskutera och lära dig mer om skolans digitalisering? Delta i Lin Talks!

14, 15, 16 mars, Lin Talks Programmering 21, 22, 23 mars, Lin Talks Verktyg 18, 19, 20 april, Lin Talks Cloud Kl. 13:00-17:00 gäller för samtliga tillfällen. Eventet är kostnadsfritt.

Begränsat antal platser!

Meld deg på

Quality Hotel Globe, Stockholm

Ett samtal om skolans digitala framtid

Vi på Lin Education tycker om att bjuda in de vi tycker mest om. Just nu håller vi på för fullt att planera framtidens Lin Talks. Är du intresserad av att delta, eller har du en fundering över vad du skulle vilja se på framtidens Talks? Kontakta oss så återkommer vi till dig.

Programmering, den senaste hårdvaran och molntjänster

Under våren har vi på Lin Education bjudit in till Lin Talks i Stockholm, Göteborg och Malmö. På nio eftermiddagar har vi gjort djupdykningar i programmering, diskuterat plattor och Chromebooks, samt undersökt var molntjänster platsar i digitaliseringen.

Programmering i skolan har varit högt på agendan under våren. Regeringens beslut i mars om att ytterligare stärka den digitala kompetensen påverkar inte bara elever, utan också de lärare, rektorer och skolbibliotekarier som fått i uppgift att genomföra denna spännande utveckling. Vi diskuterade flera frågor - vad innebär programmering, varför behövs det och inom vilka ämnen lämpar det sig bäst? 

I en workshop i samarbete med Teknikverkstan UF kunde besökare prova på programmeringsverktyget micro:bit, som lär elever att blockprogrammera spel.

De digitala verktyg och tjänster vi använder har stor betydelse för att se till att skolan håller jämna steg med utvecklingen. Vilka fördelar har en Chromebook mot en iPad, hur ser det ut på din skola, och vad har tillverkarna att erbjuda? Vilken av alla molntjänster lämpar sig egentligen bäst för just din skola?

Under vårens Lin Talks Verktyg och Cloud pratade vi om olika verktyg för olika ändamål och hur dagens teknik möjliggör nytänkande. Molnbaserat lärande som G Suite, Onedrive och Lightspeed presenterades av våra samarbetspartners Google, Microsoft och just Lightspeed.

Sekunderna innan Lin Talks i London drog igång (fotograf: Jonas Borg).

Agenda:

fra 12:00: Lunsj og skravling
Her kan du huke tak i en person du har hørt mye om, men aldri møtt. Har du noen digitaliseringstanker du gjerne skulle delt med noen? Sett i gang!

13:00: Fra en forsker: Tastatur før blyant
For at skolen skal holde tritt med forandringene som omgir oss i dagens samfunn, og gi elevene forutsetningene til å lykkes i fremtiden, er det nødvendig å utfordre innarbeidede tradisjoner. I tillegg til en ny bedriftskultur innebærer digitalisering også at du må revidere faglig innhold for å sikre at skolen gir barn og unge en moderne utdanning. Hvordan driver du forandringsledelse i skolen, knyttet til digitalisering og bærekraftig utvikling?

14:00: Skravle litt med sidemannen, hent deg en kaffe, gå på toalettet.

14:15: På elevenes premisser Reportasje fra grunnskolen, der en gruppe elever viser oss hva slags skole de ønsker seg.

Elevorganisasjonen: Hvordan bør teknologi utvikle skolen?Live Tronstad og Molly Prestholdt Gibson gir oss verdifull input fra de som skal lære gjennom ny teknologi, nemlig elevene. I dette innlegget deler de ønsker og tanker vi kan ta med oss inn i arbeidet med digitalisering i skolen.

Hva med lærerne? Vi ønsker også å løfte frem hva lærere mener utviklingen bør føre med seg og hvilke hensyn som må tas underveis. Vi inviterer lærere fra fremgangsrike skoler til å komme med sine synspunkter.

Digital skole - For enhver pris? Hvorfor er samspillet mellom verktøy, innhold og pedagogikk viktig, og hva skjer når pedagogikken uteblir? Åsa Sundelin har jobbet med skoleutvikling med fokus på digitale ressurser siden 2001, og hjelper i dag kommuner og skoler over hele Sverige med å utforme og implementere digitale visjoner, strategier og handlingsplaner. Åsa er prosessleder i Lin Education.

15:45: Skravle litt med sidemannen, hent deg en kaffe, gå på toalettet.

16:00: Hvor trykker skoen? Vi har hørt perspektivene, vi vet hvor vi står. Nå skal vi videre. Digitaliseringsprosesser kan fremstå som fragmenterte, og mange kan trenge litt hjelp til å løfte blikket. Maria Abrahamsson har et unikt perspektiv på helheten rundt digitaliseringsprosesser og vil hjelpe oss å samle trådene. Maria jobber som sjef for prosesslederne i Lin Education.

17:30: Vi diskuterer! Hva har vi lært i løpet av dagen? For de som fortsatt er kaffetørste og diskusjonslystne har vi heldigvis enda en time til rådighet før vi må forlate lokalet.

Vill du veta mer?